Huami gaat een definitieve overeenkomst aan om een ​​minderheidsbelang te verwerven in Jiangsu Yitong High-Tech Co., Ltd. om het ecosysteem van de gezondheidszorg voor de Chinese markt uit te breiden

2021-12-05 12:54:41 By : Mr. Eason Hao

888-776-0942 van 08.00 uur - 22.00 uur ET

PEKING, 5 januari 2021 /PRNewswire/ -- Huami Corp. (NYSE: HMI) heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan om 29,99% van de uitstaande aandelen van Jiangsu Yitong Hi-Tech Co., Ltd. te verwerven, ( Shenzhen: 300211) voor een totale vergoeding van RMB959,68 miljoen (US $147,08 miljoen) in contanten. Door gebruik te maken van Huami's kerncapaciteiten en Yitong's toegang tot de Chinese binnenlandse kapitaalmarkt, verwachten Huami en Yitong op de lange termijn het ecosysteem van de gezondheidszorg voor de Chinese markt uit te breiden.

"Deze nieuwe samenwerking met Jiangsu Yitong is een investering in de toekomst van ons bedrijf in China", zei de heer Wang Huang, voorzitter, CEO en oprichter van Huami Corp. "Ons aandelenbelang in Yitong zal ons in staat stellen groei en aandeelhouderswaarde te stimuleren voor investeerders in beide bedrijven."

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de aandeelhoudersvergadering en het invullen van de beurs, naast andere aangepaste sluitingsvoorwaarden. We verwachten dat de transactie voor de eerste helft van 2021 wordt afgerond.

De missie van Huami is om gezondheid te verbinden met technologie. Sinds de oprichting in 2013 heeft Huami een platform met gepatenteerde technologie ontwikkeld, waaronder AI-chips, biometrische sensoren en data-algoritmen, die een bredere reeks slimme gezondheidsproducten voor consumenten en analysediensten voor de industrie aansturen. In 2019 verscheepte Huami 36,6 miljoen eenheden slimme horloges en fitnessbandjes, waaronder het eigen Amazfit-merk, en producten die zijn ontwikkeld en vervaardigd voor Xiaomi, goed voor 23% van de wereldwijde verzendingen1. Huami Corporation is gevestigd in Hefei, China, met Amerikaanse activiteiten, Huami-USA, gevestigd in Cupertino, Californië.

1 IDC, Zendingen van draagbare apparaten corrigeren en vervangen, 3/10/20

De activiteiten van het bedrijf worden voornamelijk uitgevoerd in China en het overgrote deel van de gegenereerde inkomsten wordt uitgedrukt in renminbi ("RMB"). Deze aankondiging bevat valutaconversies van RMB-bedragen in Amerikaanse dollars ("US$"), uitsluitend voor het gemak van de lezer. Tenzij anders vermeld, worden alle vertalingen van RMB naar US$ gemaakt tegen een koers van RMB6.5250 tot US$1.00 , de effectieve koopkoers voor de middag voor 31 december 2020 zoals uiteengezet in de H.10 statistische publicatie van de Federal Reserve Board. Er wordt niet beweerd dat de RMB-bedragen op 31 december 2020, of tegen een andere koers, hadden kunnen of kunnen worden geconverteerd, gerealiseerd of verrekend in US$ tegen die koers.

Deze aankondiging bevat toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen zijn gedaan onder de "veilige haven"-bepalingen van de US Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van termen als "zal", "verwacht", "anticipeert", "toekomstige," "van plan is", "plannen", "gelooft", "schat", "vertrouwen" en soortgelijke verklaringen. Verklaringen die geen historische feiten zijn, inclusief verklaringen over de overtuigingen en verwachtingen van het bedrijf, zijn toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen houden inherente risico's en onzekerheden in. Een aantal factoren kan ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in enige toekomstgerichte verklaring, inclusief maar niet beperkt tot de vraag of aan alle afsluitingsvoorwaarden van de transactie die in deze aankondiging wordt beschreven, kan worden voldaan en of de transactie uiteindelijk kan worden voltooid. Meer informatie over deze en andere risico's is opgenomen in de deponeringen van het bedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Alle informatie die in dit persbericht en in de bijlagen wordt verstrekt, geldt op de datum van dit persbericht, en het bedrijf neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken, behalve zoals vereist onder de toepasselijke wetgeving.

Voor vragen van Huami-media: Lydia Huang, lydia.huang@huami-usa.com, c: 407-800-5625

Voor Huami-investeerders: VS - Brad Samson, [email protected], c: 714-955-3951 China - Grace Zhang, [email protected]

Cision Distribution 888-776-0942 van 08.00 uur - 21.00 uur ET

scrollToTop">Top