Grenzeloze automatisering met PLCnext Technology - ProcessControl

2022-05-28 09:50:00 By : Ms. Cindy Xie

De PLCnext Controller AXC F 2152 is het eerste open besturingsplatform van Phoenix Contact op basis van PLCnext Technology. De besturing combineert de robuustheid en betrouwbaarheid van een klassieke PLC met de openheid en flexibiliteit van smart devices. Met PLCnext Technology geeft Phoenix Contact antwoord op de uitdagingen van de IoT-wereld en vereenvoudigt daarmee bestaande besturingsoplossingen. Automatiseringsprojecten kunnen nu zonder de beperkingen van fabrikant specifieke systemen worden gerealiseerd.

Als uitbreiding op de klassieke PLC-programmering volgens IEC 61131 maakt PLCnext Technology het programmeren van besturingen in hogere programmeertalen mogelijk. Daarbij zijn de PLC-specifieke realtime-performance en dataconsistentie ook voor deze programmeertalen en modelgebaseerde applicaties gewaarborgd. Meerdere ontwikkelaars kunnen hiermee onafhankelijk van elkaar in verschillende programmeertalen werken en dat met hun favoriete ontwikkelingstools. Dit versnelt de applicatieontwikkeling aanzienlijk en de Open Source-software en apps zijn flexibel in het systeem te integreren.

De functionaliteit van de nieuwe besturing is door de programmeurs zelf uit te breiden, ook voor toekomstige technologieën. De uitgebreide connectiviteit door open interfaces en een directe cloud-koppeling bieden nog meer vrijheid. Naast de openheid overtuigt PLCnext Control door een krachtige CPU en een groot datageheugen in een compacte behuizing. Met deze oplossing kan de automatisering opnieuw worden vormgegeven, want grenzen vervagen en er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de industriële automatisering.

In de nieuwste uitgave van Process Control is er o.a. aandacht voor Dauwpuntmeting deel 2, Chemische recycling van plastics en Hoe de producent van rijstwafels de efficiëntie door digitale transformatie verbetert.

Wilt u het hele magazine lezen? Mail dan naar info@processcontrol.nl.

Het platform WaterForum biedt u het laatste nieuws uit het hart van de watersector. Met een blad en een wekelijkse nieuwsbrief zit de redactie bovenop het meest actuele nieuws. Watertechnologie is een belangrijk onderwerp; meet- en regeltechniek, besturen en automatiseren komen in ieder nummer terug. Benieuwd? Kijk eens op de site.

OTAR is het vakblad voor managers beheer en onderhoud infrastructuur. Aangezien OTAR regelmatig schrijft over waterbeheer (hoogwaterbescherming, riolering, stedelijk waterbeheer, etc.) een blad voor u om ook in de gaten te houden. Klik op de cover om naar de site te gaan.

Home Nieuwsbrief Agenda Vacatures Magazine Abonneren Contact

AcquiMedia Amstelwijckweg 15 3316 BB DORDRECHT E info@acquimedia.nl T 0184-481041 W acquimedia.nl