Indivior PLC publiceert een verkennende studie die aantoont dat de toegang tot geneesmiddelen voor opioïdengebruikstoornissen verschilt tussen georganiseerde gezondheidssystemen in de V.S. | MarketScreener

2022-09-11 09:10:14 By : Mr. Hugo Chen

Indivior PLC heeft een nieuwe analyse aangekondigd die de resultaten belicht van een verkennende studie waarin gegevens uit de echte wereld worden geanalyseerd van distributiepatronen in de VS van buprenorfine extended-release (BUP-XR ook RBP-6000 of SUBLOCADE genoemd), een maandelijkse subcutane injectie van buprenorfine die in november 2017 door de FDA werd goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige OUD,1 binnen georganiseerde gezondheidssystemen (OHS). De studie met de titel The Introduction of a Novel Formulation of Buprenorphine Into Organized Health Systems is gepubliceerd in het augustus online nummer van Drug and Alcohol Dependence Reports, een peer-reviewed tijdschrift. Deze verkennende studie gebruikte real-world bewijsmateriaal om barrières voor medicatie voor de behandeling van opioïdengebruiksstoornis (MOUD) te identificeren door de distributiepatronen van BUP-XR te analyseren over de periode van 12 maanden van juli 2019 tot juli 2020 in vier OHS-subtypes, waaronder Integrated Delivery Networks (IDN's), Veterans Health Administration (VHA), Criminal Justice System (CJS), en Indian Health Services (IHS).

Naast de beoordeling van de nationale distributiepatronen van BUP-XR over de verschillende OHS-subtypes, werd in dit onderzoek ook de distributie van BUP-XR binnen elk subtype in de loop van de tijd geëvalueerd. Over het algemeen nam de verspreiding van BUP-XR als behandelingsoptie voor patiënten met OUD binnen OHS toe, maar gebeurde dit in verschillend tempo over de subtypes van OHS. Talrijke barrières binnen elk OHS-subtype belemmeren de toegang tot BUP-XR, ondanks bewijzen voor de effectiviteit ervan bij het verminderen van de morbiditeit en mortaliteit als gevolg van OUD, het verhogen van de therapietrouw en het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten met OUD.

Studiebevindingen binnen elk OHS-subtype: Geïntegreerde leveringsnetwerken: IDN's droegen een aanzienlijk percentage bij aan de totale nationale distributie van BUP-XR en vertoonden een grotere groei van BUP-XR in de loop van de tijd in vergelijking met andere OHS-subtypes. Hoewel de toegang tot BUP-XR voor patiënten met OUD in IDN's beter is dan in andere OHS-subtypes, is zij nog steeds beperkt. Veterans Health Administration: Relatief weinig VHA-patiënten kregen BUP-XR, ondanks inspanningen om de uitgebreide verstrekking van MOUD te vergemakkelijken en beleid dat de beschikbaarheid ervan voorschrijft, en ondanks bemoedigende resultaten die het gebruik van BUP-XR ondersteunen als een nuttige behandelingsoptie voor complexe behandelingsresistente veteranen met aanzienlijke medische en psychosociale co-morbiditeiten.

De VHA heeft verscheidene landelijke initiatieven uitgevoerd om beste praktijken te delen en de voorlichting te verbeteren. De staten met de hoogste verspreiding van BUP-XR kunnen het resultaat zijn van meer vooruitstrevende instellingen die gemakkelijk nieuwe programma's en beleidsmaatregelen hebben aangenomen om hun OUD-populatie te behandelen. Strafrechtelijk systeem: In het CJS worden LAI's voor OUD nog steeds gestaag ingevoerd, hoewel de invoering van MOUD in dit OHS-subtype in het algemeen traag op gang komt.

Indian Health Services: De IHS, die hoofdzakelijk Amerikaanse Indianen en Alaska Natives dient, heeft de LAI's voor de behandeling van OUD het langzaamst ingevoerd. Deze bevolkingsgroep is bijzonder kwetsbaar voor OUD met nationale sterftecijfers als gevolg van OUD in 2018 de op één na hoogste in de V.S. na blanken en niet-Hispanic mensen.