AMD bereikt overeenstemming over overname Xilinx voor $ 35 miljard - IT Pro - Nieuws - Tweakers

2021-12-14 22:07:27 By : Mr. Jack Liang

AMD wil fpga-fabrikant Xilinx overnemen voor 35 miljard dollar, omgerekend zo'n 30 miljard euro. Hierover hebben de bedrijven overeenstemming bereikt. AMD zal de overname met aandelen betalen. De bedrijven verwachten dat de overname eind 2021 zal zijn afgerond.

De overname is unaniem goedgekeurd door de besturen van AMD en Xilinx, meldt AMD. Aandeelhouders en toezichthouders moeten de overname nog goedkeuren. Eerder deze maand gingen er al geruchten dat AMD in gesprek was met de fpga-fabrikant. AMD maakte de overnameplannen bekend bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

Xilinx wordt onderdeel van AMD en AMD-CEO Lisa Su zal het gecombineerde bedrijf leiden. Victor Peng, de huidige CEO van Xilinx, blijft verantwoordelijk voor de activiteiten van Xilinx binnen AMD. Wanneer de overname is afgerond, zullen minimaal twee Xilinx-executives toetreden tot de raad van bestuur van AMD.

Met de overname wil AMD groeien in de datacentermarkt. Xilinx is wereldwijd de grootste leverancier van FPGA's. Het bedrijf werd opgericht in 1984 en was de eerste die een veldprogrammeerbare poortarray op de markt bracht. Deze programmeerbare chips worden voornamelijk gebruikt in datacenters, in communicatienetwerken en in industriële en wetenschappelijke toepassingen. Intel betrad vijf jaar geleden de FPGA-markt door Altera over te nemen voor $ 16,7 miljard.

De overname van Xilinx is AMD's grootste tot nu toe. De laatste grote overname was die van ATi Technologies, waarvoor in 2006 $ 5,4 miljard werd betaald. De overname van Xilinx met een miljard dollar wordt gefinancierd met aandelen.

FPGA's in opkomst, ook voor de hobbyist

Salesforce-ontwikkelaar - Advertentiegebied

Nederlandse Orde van Advocaten, Den Haag

Deel je vaardigheden voor je droombaan Solliciteer nu!

[Opmerking aangepast door bibi2205 op 27 oktober 2020 15:12]

[Opmerking aangepast door ZenTex op 28 oktober 2020 06:56]

[Opmerking aangepast door kdeboois op 27 oktober 2020 12:22]

[Reactie aangepast door audiojunk op 27 oktober 2020 15:28]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True