Microsoft brengt zesdelige Xbox-documentaire uit vanaf 13 december - Gaming - .Geeks - Tweakers

2021-12-14 21:51:17 By : Mr. fred zheng

Microsoft werkt aan een zesdelige documentaire over Xbox-consoles. Power On: The Story of Xbox gaat vooral over de eerste console, maar bijvoorbeeld ook de Red Ring of Death van de Xbox 360 komt aan bod. De serie verschijnt ook op YouTube.

Met Power On: The Story of Xbox wil Microsoft het verhaal vertellen over het ontstaan ​​van de consoles en hoe vier gamers binnen Microsoft dit voor elkaar hebben gekregen. Onderstaande trailer laat zien dat dit geen gemakkelijke opgave was; Het bedrijf was toen vooral bekend van Windows en Office, al bracht het bedrijf toen al games uit. Ondanks de succesvolle gamebranche werd het maken en verkopen van een console niet per se als een logische stap gezien.

Vier medewerkers van het DirectX-team, Otto Berkes, Ted Hase, Seamus Blackley en Kevin Bachus, wilden echter een console maken en probeerden vergaderingen te laten crashen om aandacht te krijgen voor hun project. Toen vond CEO Steve Ballmer het project "krankzinnig" en vroeg hij zich af wat het allemaal zou kosten. Hoe het viertal hem uiteindelijk zover heeft gekregen, wordt nog niet onthuld in de trailer.

In de docuserie komt niet alleen de console zelf voorbij. Ook 'randzaken' zoals games en controllers komen aan bod. Met name de creatie van klassiekers zoals de Halo-, Gears of War- en Forza-serie, en de Duke-controller 'die de handen van de gorilla's nam'. In Power On: The Story of Xbox wordt aandacht besteed aan meer zaken die minder goed gingen, zoals presentaties met falende consoles en de beruchte RROD van de Xbox 360.

Microsoft kondigde de documentaire aan als onderdeel van de twintigste verjaardag van de originele Xbox. De serie komt uit vanaf 13 december; het is niet duidelijk of alle afleveringen tegelijk zullen verschijnen of dat het geld gaat kosten. De serie zal beschikbaar zijn op IMDbTV, Microsoft, Redbox, Roku en YouTube.

[Opmerking aangepast door denonman1 op 16 november 2021 15:22]

[Reactie aangepast door Caayn op 16 november 2021 16:13]

Op dit item kan niet worden gereageerd.

Nintendo Switch (OLED-model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" wifi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Samen met Hardware Info, AutoTrack, Gasmetaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer vormt Tweakers DPG Online Services BV Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 • Hosting door True