Enedo Plc heeft een positief voorwaardelijk kredietbesluit ontvangen over een lening van EUR 5 miljoen, oproepen tot BAVA en updates over de financiële positie

2021-12-14 21:43:32 By : Mr. JAMES LIU

Enedo Plc Stock Exchange Release 2 november 2021 om 19:00 uur (Insider informatie)

Enedo Plc heeft een positief voorwaardelijk kredietbesluit ontvangen over een lening van EUR 5 miljoen, oproepen tot BAVA en updates over de financiële positie

In de Q3 business review op 27 oktober 2021 gaf Enedo Plc commentaar op het turnaround-programma en dat Enedo Plc de liquiditeit moet versterken om de overgangsperiode financieel te beheren en het turnaround-programma te implementeren, aangezien het uitdagender is gebleken dan verwacht, zowel in tijd als financieel. Enedo Plc merkte ook op dat het bedrijf in gesprek is met verschillende financiële instellingen over de leningovereenkomst. Het turnaround-programma zal tot het einde van het eerste kwartaal volgend jaar naar schatting ongeveer EUR 4 miljoen kosten.

Bovendien merkte Enedo in de Stock Exchange Release van 26 november 2021 van Enedo Plc op dat Enedo Plc een kortlopend overbruggingskrediet heeft ondertekend met Inission Ab voor minimaal EUR 1 miljoen en dat kan worden verhoogd tot EUR 2 miljoen na afzonderlijke overeenkomst door de partijen, aangezien Enedo Plc onder geldgebrek stond en behoefte had aan het versterken van de liquiditeit en de financiële positie, en het afronden van het turnaround-programma om een ​​winstgevend bedrijf te worden. Het overbruggingskrediet wordt opeisbaar bij de eerste opname van de lening van minder dan 5,0 miljoen EUR, maar uiterlijk op 31 december 2021.

De financiële situatie van Enedo Plc blijft moeilijk en de netto-omzet en Ebit zullen lager zijn dan vorig jaar. De achterstallige handelsschulden bedroegen ongeveer EUR 2,0 miljoen op 30 november voordat het overbruggingskrediet werd gebruikt om achterstallige schulden af ​​te wikkelen.

De geldmiddelen en kasequivalenten van de vennootschap bedragen per 30 november 1,6 miljoen EUR na ontvangst van de eerste installatie van 1,0 miljoen EUR van het overbruggingskrediet.

Om de continuïteit van de onderneming na het overbruggingskrediet op korte termijn te verzekeren, heeft Enedo Plc een kredietaanvraag ingediend en een positieve kredietbeslissing ontvangen voor een lening van EUR 5,0 miljoen van een financiële instelling. De lening zou worden gebruikt om het bovengenoemde overbruggingskrediet terug te betalen, de achterstallige handelsschulden van het bedrijf te betalen en de kosten te betalen om het ommekeerprogramma van het bedrijf te voltooien. Een van de leningsvoorwaarden zou zijn dat Inission Ab een garantie biedt voor het totale uitstaande geleende bedrag (inclusief rente en kosten). Mocht Inission Ab aansprakelijk worden gesteld voor het betalen van de lening op basis van de garantie, dan heeft Inission Ab verhaalsrecht op het bedrijf. Indien de vennootschap niet in staat is genoemd bedrag op eerste verzoek aan Inission Ab te betalen, heeft Inission Ab het recht dit bedrag om te zetten in de aandelen van Enedo Plc tegen EUR 0,10 per aandeel.

De leningovereenkomst is onderworpen aan de BAVA die de Raad van Bestuur machtigt om een ​​maximum aantal van 55.000.000 nieuwe aandelen uit te geven die ter inschrijving zullen worden aangeboden door Inission Ab tegen een inschrijvingsprijs van EUR 0,10 per aandeel. Recht op aandeleninschrijving kan alleen worden gebruikt indien en voor zover Inission Ab gehouden is de leningen van Enedo Plc te betalen op basis van de garantie en Enedo Plc niet in staat is genoemd bedrag op verzoek aan Inission Ab terug te betalen, in welk geval Inission Ab dan het genoemde bedrag omzetten in nieuwe aandelen in Enedo Plc.

De leningovereenkomst is ook onderworpen aan de voorwaarde dat de financiële toezichthoudende autoriteit Inission Ab een permanente vrijstelling verleent van de verplichte biedingsplicht op grond van hoofdstuk 11, artikel 26 van de Securities Markets Act, zelfs als het eigendom van Inission Ab daardoor zou toenemen tot 72,1% van Inission Ab die haar regresvorderingen op basis van de bovenstaande garantie omzet in nieuwe aandelen in de onderneming.

De leningsovereenkomst van EUR 5 miljoen heeft een vervaldatum van 30 september 2022. De onderneming verwacht niet in staat te zijn de lening op die vervaldatum terug te betalen uit haar operationele kasstroom. Echter, op basis van de huidige sterke orderontvangst en lagere toekomstige kostenniveaus als gevolg van het turnaround-programma, streeft het bedrijf ernaar om ofwel (i) met de leningverstrekker overeen te komen om de vervaldatum te verlengen of (ii) een nieuwe lening te onderhandelen met een andere financieringsinstelling en/of (iii) om voldoende eigen vermogen aan te trekken om de lening terug te betalen.

De kennisgeving aan de BAVA zal via een afzonderlijk beursbericht worden gepubliceerd.

Mikael Fryklund President en CEO

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Mikael Fryklund, CEO, tel. +358 40 500 6864.

Nasdaq Helsinki Ltd Hoofdmedia

Enedo Enedo is een Europese ontwerper en producent van hoogwaardige elektronische voedingen en systemen voor kritische apparatuur, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. Enedo's missie is om elektriciteit beter – betrouwbaarder, zekerder, energiezuiniger – te maken en precies goed te maken voor haar doel. De drie belangrijkste productcategorieën van Enedo zijn Led Drivers, Voedingen en Power Systems. In 2020 bedroeg de omzet van de groep 38,5 miljoen euro. Enedo heeft 354 medewerkers en de belangrijkste functies bevinden zich in Finland, Italië, Tunesië en de VS. Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich in Finland en het moederbedrijf Enedo Oyj is genoteerd aan Nasdaq Helsinki Oy.

Beleggers in Nvidia (NASDAQ: NVDA) aandelen lijken maar geen pauze te kunnen nemen. De reden: nogmaals, het lijkt erop dat Wall Street gewoon goedkopere manieren vindt om het wereldwijde tekort aan halfgeleiders aan te pakken dan door Nvidia-aandelen te kopen. Dit groeipercentage was bijna het dubbele van de groei van 6% die Citi eerder had voorspeld, meldt TheFly.com. Het probleem is dat Citi bij het interpreteren van deze gegevens ervoor koos om positief te spreken over zijn potentieel om de winst bij Advanced Micro Devices en Intel te verhogen, waardoor beide chipbedrijven de verwachtingen in het vierde kwartaal konden overtreffen.

Aandelen van cloudsoftwarebedrijven Datadog (NASDAQ: DDOG), Zscaler (NASDAQ: ZS) en Cloudflare (NYSE: NET) daalden dinsdag op een andere zware dag voor technologieaandelen. In een uitgebreide notitie bij de bank deed JP Morgan-software-analist Sterling Auty nieuwe telefoontjes in de hele sector.

Beleggers worden herinnerd aan verschillende risicofactoren waarmee bij deze belegging rekening moet worden gehouden.

Plug Power (NASDAQ: PLUG) boekte vooruitgang in zijn streven om de overgang naar een waterstofeconomie te vergemakkelijken en heeft vandaag aangekondigd dat het een langetermijnovereenkomst voor levering en logistiek is aangegaan. Beleggers zijn echter niet onder de indruk, aangezien de details van de samenwerking nogal karig zijn. Vanaf 12:14 uur ET zijn de aandelen van Plug Power met 6,2% gedaald. Terwijl Plug Power aanvankelijk zijn vruchten afwierp door brandstofcelsystemen te leveren, heeft het bedrijf een langetermijnvisie geformuleerd om zijn activiteiten te diversifiëren door groene waterstof te produceren.

De aandelen van de e-commercegigant Sea Limited (NYSE: SE) in Zuidoost-Azië daalden vandaag met 4,1% vanaf 13:20 uur ET. Het goede nieuws is echter dat, hoewel inflatie in 2022 opnieuw een punt van zorg wordt, hypergroeibedrijven zoals Sea veel sneller groeien en de stijgende kosten kunnen overtreffen.

De aandelen van softwarebedrijf voor klantrelatiebeheer Salesforce.com (NYSE: CRM) zijn dinsdag fors gedaald. De technologie-zware Nasdaq Composite is op het moment van schrijven meer dan 2% gedaald. De daling van Salesforce komt niet lang nadat het bedrijf sterke resultaten over het derde kwartaal rapporteerde, maar gemengde verwachtingen gaf voor het vierde kwartaal van fiscaal 2022.

Onze oproep van de dag van Stifel ziet de Fed werken aan een zeepbel van de eeuw. Dit is wat er eerder gebeurde.

Is het tijd dat de beren eindelijk uit hun winterslaap komen? Niet zo snel, zegt Goldman Sachs. Volatiliteit heeft de afgelopen tijd de straat geregeerd, wat sommigen ertoe bracht te concluderen dat degenen met een meer pessimistische vooruitzichten in het gelijk waren gesteld, maar het bedrijf gelooft dat aandelen nog steeds hoger kunnen stijgen. Volgens David Kostin, hoofd van de Amerikaanse aandelenstrategie van Goldman Sachs, zou de S&P 500 volgend jaar 5.100 kunnen bereiken. Dit zou een stijging van 10% weerspiegelen als de index dit doel uiteindelijk zou bereiken. “Als u op zoek bent naar een goed

Het Hooggerechtshof blokkeert het mandaat van een vaccin voor de gezondheidszorg in New York niet, Apple staat op het punt het eerste bedrijf van $ 3 biljoen te worden, MGM Resorts gaat Mirage-hotel verkopen aan Hard Rock en ander nieuws om je dag te beginnen.

Argonaut Gold Inc. (TSX:AR) (het "Bedrijf", "Argonaut Gold" of "Argonaut") kondigt aan dat het een beoordeling heeft voltooid van het geschatte bouwkapitaal bij voltooiing ("EAC") van zijn 100% eigendom Magino project in Ontario, Canada ("Magino" of het "Project"). Het bedrijf kondigt ook een verandering in het leiderschap aan. Alle bedragen in dollars zijn uitgedrukt in Canadese dollars, tenzij anders vermeld. "US$" verwijst naar Amerikaanse dollars.

De aandelen van Sunrun (NASDAQ: RUN) daalden dinsdag nadat een regelgevingsvoorstel de groei van de zonne-energiesector dreigde te vertragen. Vanaf 15:25 ET daalde de aandelenkoers van Sunrun met meer dan 13%. Een ontwerp van voorgestelde wijzigingen in het Net Energy Metering Program van Californië zou de kosten voor consumenten drastisch kunnen verhogen en "tienduizenden banen" kunnen elimineren. Het "vertegenwoordigt de Californische politiek op zijn slechtst en verliest uit het oog wat de kiezers willen - innovatie, controle en snelle oplossingen - ten gunste van het ondersteunen van mislukte en stodgy gevestigde exploitanten", zei Fenster in een persbericht.

Investeren in opkomende technologieën kan beleggers op lange termijn uitstekende rendementen opleveren.

Jared Blikre van Yahoo Finance breekt de opmerkelijke aandelendips af terwijl de markten zich voorbereiden om te reageren op de handelswijze van de Fed na hun vergadering van 15 december.

Het bedrijf is pas op zijn derde handelsdag op de openbare markten en ervaart volatiliteit.

Aandelen van de Chinese fabrikant van elektrische auto's Nio (NYSE: NIO) crashten vanochtend met 4% in de vroege handel voordat ze begonnen te stuiteren, eerst hoger en daarna weer lager. Een samenloop van negatieve macro-economische nieuwskoppen uit China kan wegen op de Nio-aandelen. Allereerst is er natuurlijk de zorg dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Chinese aandelen gaat schrappen omdat China zijn bedrijven niet toestaat zichzelf te onderwerpen aan audit-inspectie door de Amerikaanse Public Company Accounting Oversight Board. Bovenop die zorg kwam de Chinese vastgoedgigant China Evergrande Group vorige week eindelijk en officieel in gebreke toen het een laatste deadline miste om de verschuldigde rente te betalen over ongeveer $ 1,2 miljard aan internationale leningen.

De aandelen van Roku (NASDAQ: ROKU), Snowflake (NYSE: SNOW) en DraftKings (NASDAQ: DKNG) noteerden op maandag 13 december allemaal meer dan 6% lager op punten, voordat ze zich enigszins herstelden. Ten eerste zijn het allemaal zeer high-multiple groeiaandelen. Het lijkt erop dat handelaren bang zijn voor de vergadering van de Federal Reserve van deze week, waarin functionarissen kunnen besluiten het tempo van de financiële verkrapping te versnellen, wat schadelijk zou kunnen zijn voor dit soort aandelen, zowel financieel als qua waarderingen. Ambtenaren van de Federal Reserve zullen dinsdag en woensdag bijeenkomen en zullen waarschijnlijk een snellere afbouw van hun obligatieaankopen bespreken, als gevolg van opmerkingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell eerder deze maand.

Deze CEO zet groot in op Bitcoin. Maar hij is niet de enige.

In dit artikel bespreken we de 10 beste Jim Cramer-aandelen om in december te bekijken. Als u onze gedetailleerde analyse van deze aandelen wilt overslaan, ga dan direct naar 5 beste Jim Cramer-aandelen om in december te bekijken. Jim Cramer, de gastheer van Mad Money van CNBC, is een van de meest gevolgde financiële experts op de markt. […]

(Bloomberg) -- Microsoft Corp. viel op dinsdag, waarbij het softwarebedrijf een daling leidde van megacap internet- en technologieaandelen. Meest gelezen van Bloomberg Geen belastingen, golf- en strandhuizen Creëer een crypto-eilandparadijs Kunnen overdekte boerderijen de hoogte van de wolkenkrabber bereiken? China is aan het bouwen 's Werelds grootste nationale parksysteem De woedende parlementsleden van Boris Johnson maken zich zorgen dat zijn volgende misstap fataal kan zijn De aandelen daalden met 3,3% in hun grootste eendaagse procentuele verlies sinds september. De druppel van de dag wist meer

In dit artikel bespreken we de 13 uraniumaandelen die populair zijn op Reddit. Als je onze gedetailleerde analyse van deze aandelen wilt overslaan, ga dan direct naar de 5 populaire uraniumaandelen op Reddit. Interesse in het gebruik van uranium als alternatief voor olie en aardgas bij de opwekking van energie, vooral in de […]